Nasır Tedavi Sonrası Tekrarlar mı?

Keratinleşme olarak da adlandırılan nasır, ciddi cilt kalınlaşmasıdır. En sık görülen ayak sorunlarından biridir. Cilt üzerinde tekrarlanan sürtünme veya sabit basınç nasırlara neden olabilir. Ayak sık sık ayakkabı içinde olursa bu da ayaklarda nasır oluşumuna neden olur.

Nasır Belirtileri

Bir nasırın en yaygın belirtisi, ayak parmakları arasında daha kalın bir deri tabakasıdır. Diyabet hastalarının enfeksiyon ve diğer komplikasyonları geliştirme olasılığı daha yüksektir, bu nedenle uygun tedaviye ihtiyaç vardır. Ayak hastalıkları uzmanlarına göre nasırları neyin ürettiği sorusuna ilk yanıt, nasırların oluşturduğu baskıdır. Cihaz, nasır katmanlarını ağrısız bir şekilde ortadan kaldırırken, basıncın üretildiği alan perdelenir ve tekrarlaması engellenir. Nasır bakımı sonrası neşter, bıçak vb. Bir alet kullanarak kesmek oldukça risklidir.

Nasır Neden Olur ve Nasıl Temizlenir?

Nasır nedenleri arasında aşırı ayakta durmak, sıcak veya sert yüzeylerde yürümek, yüksek kan şekerine sahip olmak, çok küçük terlik veya ayakkabı giymek, düz tabanlık ve batık ayak tırnakları sayılabilir.

Nasır bakımı tek bir adımda tamamlanamaz. Podolog sertleşmiş katmanları uygun aralıklarla rahatça temizlemek için benzersiz araçlar kullanır. Nasırın sıfır noktasına kadar çıkarılması, o bölgedeki derinin kalınlaşmaya devam etmesine neden olabilir.

Kullanılan nasır bandı asit içerdiğinden hemen çözüme yöneliktir ve gözle görülür sonuçlar vermez; bunun yerine cildin savunma mekanizmasını harekete geçireceği için bir sonraki nasırın gelişimini hızlandıracak ve mevcut olanın boyutunu artıracaktır. Şeker hastaları için bu durum hayatları için ciddi bir risk oluşturmaktadır. Doğru ve tutarlı nasır tedavisi ile rahatsız edici ve görünümünüzü bozan nasırlarınızdan kurtulabilirsiniz.

Gerekirse, yumuşak deri özel tabanlık tavsiye edilir. Çıplak ayakla dolaşırken dar ayakkabılar giymekten kaçının. Ayak hijyenine günlük dikkat edilmesi gerekir. Çorap pamuktan, bambu elyafından veya terlemeyi önleyici malzemeden yapılmalıdır. Ayakların düzenli olarak nemlendirilmesi de tavsiye edilir.

Bir ayak sağlığı merkezi veya ayak bakım tesisi, rutin nasır bakımı prosedürlerinisık ve kişiye uygun şekilde düzenler. Bu şekilde sertleşen rahatsız edici ve hoş olmayan bu nasırlar ortadan kaldırabilir.

Bir nasırın sıfır noktasına kadar bir kerede alınması, orada daha fazla cilt kalınlaşmasına neden olabilir. Vücut savunmasını güçlendirmek için daha büyük bir ihtiyaç duyar. Sonuç olarak nasırlı bölgenin kademeli olarak ve uygun aralıklarla temizlenmesi gerekir. Şeker hastaları da asit içerdiğinden nasır bantları kullanmaktan kaçınmalıdır. Bu durumda ortaya çıkabilecek yaralanma tehlikeleri hayati tehlike oluşturabilir. Nasır bakımınitelikli ve deneyimli bir podolog eşliğinde yapılmalıdır.

Nasır Tekrar Ortaya Çıkar Mı?

Nasır bakımı ve tedavisi sonrası nasır genellikle tekrardan oluşur. Sebepler ortadan kaldırılmadığı sürece nasır her zaman geri döner. Bu nedenle tedavi sonrasında ayak bölgesinde hala nasır varsa ayak Podolog tarafından muayene edilmeli, anatomik bir problem varsa uygun tabanlık veya ayakkabı kullanılmalıdır.

Son Gönderi

WhatsApp Hemen Ara